MENI
16.11.2011

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić razgovarao s ambasadorom Brazila u BiH


- Brazil daje punu podršku poziciji Bosne i Hercegovine u međunarodnoj zajednici i zalaže se da sva njena unutarnja politička pitanja riješe kroz dijalog ključnih političkih aktera zemlje, istakao je ambasador Brazila u BiH Jose A. Lindgren prilikom današnjeg susreta sa predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjenom Tadićem.

Opisujući aktuelni trenutak Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Tadić istakao je da Dejtonski mirovni sporazum, ne samo da je, zaustavio rat i uklonio sa scene ratne lidere, nego je pokazao sposobnost da već 16 godina opstane u ambijentu komplikovanih međunarodnih odnosa, ali i čestog nedostatka odgovornosti domaćih političara. Na taj način i Dejtonski Ustav pokazao je da u potpunosti odgovara potrebama Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Tadić danas je pozvao ambasadora Brazila da, u okviru svojih mogućnosti, učini napor da se osnaži privredno povezivanje dvije zemlje. Pri tome je naglasio da su mu širom otvorena vrata za svaku ideju i inicijativu koja bi mogla rezultirati uspješnim zajedničkim poslovnim potezima Brazila i Bosne i Hercegovine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću