MENI
11.11.2011.

Предсједавајући Представничког дома, др. Денис Бећировић разговарао са генералним директором за политичка питања у Министарству иностраних послова и амбасадором Велике Британије


Чврста подршка Велике Британије суверенитету и територијалном интегритету Босне и Херцеговине као и позитиван став британске политике ка проширењу Европске уније од изузетног су значаја за нашу земљу. Због тога веома нам је битно да Босна и Херцеговина остане у фокусу британске политике како би она доприњела убрзању реформских процеса, истакао је предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Денис Бећировић током сусрета са сир Geoffreyom Adamsom, генералним директором за политичка питања у Министарству иностраних послова Велике Британије и амбасадором Велике Британије у БиХ Nj. E. Nigelom Caseyem.

Према ријечима предсједавајућег др Бећировића, један од начина да Босна и Херцеговина крене убрзаним темпом ка Европској унији и НАТО-у је увођење европске клаузуле којом би се прописало да нико нема право блокирати законе који су услов за пут ка Европској унији.
Током разговора предсједавајући др Бећировић захвалио се на принципијелној ставу Велике Британије и чињеници да ситуацију на Косову не повезују са Босном и Херцеговином. Такођер, овом приликом упознао је госте са активностима Представничког дома од његовог конституисања до данас и најинтезивнијим темпом рада у историји Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

Генерални директор sir Geoffrey Adams рекао је да политика Велике Британије предана европској будућности Босне и Херцеговине и да ништа неће утицати да се то промијени. Међутим, истакао је Adams, паралелно са евротлантским интеграцијама Босна и Херцеговина посебну пажњу треба посветити развоју економије и бољем искориштавању својих потенцијала. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу