MENI
10.11.2011

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Mirza Kušljugić razgovarao sa otpravnicom poslova Ambasade R Turske u BiH


Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Mirza Kušljugić razgovarao je danas sa otpravnicom poslova Ambasade Republike Turske u BiH, Yasemine Eralp o parlamentarnoj saradnji dvije zemlje, kao i poduzimanju aktivnosti u vezi poboljšanja odnosa u oblasti ekonomije.

Yasemine Eralp je rekla da u Parlamentu Republike Turske postoji veliko interesovanje za uspješnu saradnju sa Parlamentarnom skupštinom Bosne i Hercegovine, s posebnim naglaskom na odnose parlamentarnih tijela dvije zemlje zaduženih za vanjske poslove. S tim u vezi su razmjenjena mišljenja kako ostvariti kvalitetnu saradnju između ovih tijela, te kroz razgovore nastojati pronaći rješenja za kvalitetnu i uspješnu parlamentarnu saradnju Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Kako je rečeno tokom susreta, međusobnim kontaktima stvorile bi se prilike za razgovore o saradnji, posebno u oblasti ekonomije, obrazovanja i turizma. Također, kako bi se ta i ostala pitanja u što skorije vrijeme rješavala, danas je razgovarano da se u što skorije vrijeme realiziraju i posjete predsjednika parlamenata dviju zemalja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću