MENI
9.11.2011

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić susreo se s šefom Političkog odjela Ambasade SAD-a


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić razgovarao je danas sa šefom Političkog odjela Ambasade SAD u BiH Tamir G. Waserom.
Naglašavajući da je našoj zemlji u interesu dobra saradnja sa zemljama koje su garant Dejtonskog mirovnog sporazuma u čemu Sjedinjene Američke Države imaju najznačajniju ulogu, predsjedavajući Tadić je rekao da je aktuelni problem zaokruživanja vlasti u Bosni i Hercegovini posljedica činjenice da se po prvi put ona formira bez direktnih intervencija međunarodne zajednice i da se u različitim dijelovima zemlje tom procesu pristupilo na različit način. On je i ovom prilikom istakao potrebu da se političari u Bosni i Hercegovine okrenu rješavanju ekonomskih problema oko kojih je mnogo jednostavnije postići konsenzus umjesto da se bave krupnim političkim pitanjima za koja skori dogovor nije izvjestan.
Gospodin Waser danas se izrazio nadu da će u skoroj budućnosti biti formirano novo Vijeće ministara koje bi trebalo doprinijeti uspostavi punog zaklonodavnog procesa. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću