MENI
9.11.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović uputio pozivno pismo predsjedniku Nacionalne skupštine R Francuske


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović uputio je pozivno pismo predsjedniku Nacionalne skupštine Republike Francuske Bernardu Accoyeru.

Tekst pozivnog pisma prenosimo u cjelini:
" Poštovani gospodine predsjedniče,
Koristim priliku da Vam, u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, uputim izraze iskrenog poštovanja.
Dozvolite mi da istaknem nedvosmisleno opredjeljenje Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za unapređenje međuparlamentarne saradnje s Republikom Francuskom, osvjedočenim prijateljem naše zemlje i naših građana.
U želji da unaprijedimo dosadašnju međuparlamentarnu saradnju, kako na nivou radnih tijela i grupa prijateljstva, tako i na najvišem nivou, želim, gospodine predsjedniče, iskoristiti ovu priliku i uputiti Vam poziv da posjetite Bosnu i Hercegovinu. Duboko vjerujem da bi Vaša posjeta dala dodatni podsticaj razvoju ukupnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Francuske, te odaslala poruku podrške Republike Francuske demokratskim i euroatlantskim procesima u Bosni i Hercegovini i njenom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.
Dozvolite mi da predložim da se diplomatskim putem dogovore potrebni detalji u vezi s Vašom posjetom Bosni i Hercegovini.
Koristim priliku da Vam, još jednom, uputim izraze mog iskrenog uvažavanja." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću