MENI
8.11.2011

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić razgovarao s ambasadorom Makedonije


Bosna i Hercegovina i Makedonija koje imaju iste startne pozicije i isti cilj - Evropsku uniju, upućene su na međusobnu saradnju i još snažnije povezivanje, istaknuto je prilikom današnjeg susreta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjena Tadića i ambasadora Makedonije u našoj zemlji Ramija Redžepija.

Inače, predsjedavajući Tadić danas je naglasio da organi Bosne i Hercegovine trebaju učiniti dodatan napor kako bi se sa Makedonijom uskoro potpisali sporazumi o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja ali i drugi bilateralni akti koji otvaraju prostor za saradnju na polju obrazovanja, nauke, poljoprivrede, veterinarstva, zdravstvenog osiguranja kao i u drugim sferama. Također, danas je istaknuta potreba da se prostor za intenzivnije povezivanje otvori sporazumom na osnovu kojih će građani dvije zemlje putovati u Makedoniju odnosno Bosnu i Hercegovinu samo sa ličnom kartom.

Opisujući aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, gospodin Tadić danas je još jednom podcrtao potrebu skorog formiranja Vijeća ministara ali i nužnost usmjeravanja pažnje sa političkih tema čije razrješenje otežava nedostatak konsenzusa na ekonomske probleme za čije rješavanje se može osigurati saglasnost ključnih političkih aktera. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću