MENI
8.11.2011

Susret predsjedavajućeg Doma naroda Ognjena Tadića s ambasadoricom SR Njemačke


- Jesam za Evropsku uniju, ali nisam političar iz Evropske unije nego iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i osnovni cilj mi je brinuti za građane moje zemlje. Zbog toga mi je, pri donošenju određenih zakonskih rješenja, prioritet starati se o interesima građana, naročito kad je posrijedi ekonomija i zaštita domaće proizvodnje., naglasio je tokom današnjeg razgovora s ambasadoricom SR Njemačke Ulrike Maria Knotz, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić.

Ambasadorica Knotz i ovom prilikom je istakla da je usvajanje prijeloga zakona o popisu stanovništva i državnoj pomoći jedan od glavnih uvjeta za politiku reformi i približavanje Evropskoj uniji. U što skorije vrijeme, dodala je ona, treba učiniti napore kako bi i ovi uvjeti bili pozitivno riješeni jer time bi Bosna i Hercegovina napravila korak naprijed i mogla bi snažno započeti sa reformama, istakla je Knock.

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić još jednom je podcrtao da svi političari u Bosni i Hercegovini u svom fokusu moraju imati ekonomiju i poboljšanje standarda građana, a napustiti retoriku o ustavnim promjenama. On je danas predlažio da se učine napori kako bi svaki kontakt sa međunarodnim predstavnicima rezultirao konkretnim prijedlozima za saradnju i privlačenje investicija. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću