MENI
27.10.2011

Konstituirana Interresorna radna grupa za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, Zakona o finansiranju političkih stranaka i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine


Na Konstituirajućoj sjednici Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, Zakona o finansiranju političkih stranaka i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine, koja je održana 26.10.2011. godine, za predsjedavajućeg je izabran delegat Halid Genjac, prvog zamjenika ministar pravde BiH Bariša Čolak i drugog zamjenika predsjednik Centralne izborne komisije BiH, Branko Petrić.
Zadatak Interresorne radne grupe je da pripremi prijedloge izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, Zakona o finansiranju političkih stranaka i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine, te da ih na osnovu ovlaštenog predlagača upute Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u parlamentarnu proceduru, najkasnije do 1. maja 2012. godine.

Za narednu sjednicu je dogovoreno usvajanje Poslovnika o radu, kao i utvrđivanje metodologije rada Interresorne radne grupe.
Inače, članove ovog tijela čine: iz Predstavničkog doma PSBiH Nermina Zaimović-Uzunović, Niko Lozančić i Milorad Živković, iz Doma naroda PSBiH Borjana Krišto, Halid Genjac i Dragutin Rodić, ministar pravde BiH Bariša Čolak, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, kao i članovi Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Branko Petrić, Suad Arnautović i Stjepan Mikić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću