MENI
13.10.2011

Počeo rad Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje Presude Sejdić – Finci


Na danas održanoj Konstituirajućoj sjednici Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za provođenje Presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, u predmetu Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine, za predsjedavajućeg Komisije je izabran Šefik Džaferović, prvog zamjenika Borjana Krišto i drugog zamjenika, Krstan Simić.
Član komisije Božo Ljubić, koji je vodio sjednicu do izbora Kolegija, rekao je kako je uvjeren da će stručnost izabranog vodstva Privremene zajedničke komisije doprinijeti njenom uspješnom radu, dok je predsjedavajući komisije, Šefik Džaferović naglasio kako Privremena komisija mora biti svjesna obaveza koje su stavljene pred nju.
- Nadam se da ćemo zadatak uspješno okončati, uz punu svijest o odgovornosti koju imamo. Provođenje Presude Evropskog suda za ljudska prava jedan je od uslova za integraciju naše zemlje u EU, što znači da je rad ove komisije jedna od najvažnijih aktivnosti koja se, trenutno, provodi u interesu BiH i svih njenih građana., istakao je Džaferović. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću