MENI
13.10.2011

U Budimpešti se sastali predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović i predsjednik Narodne skupštine Mađarske Laszlo Kover


Dosadašnja saradnja Bosne i Hercegovine i Mađarske može služiti kao primjer uspješnih međudržavnih odnosa na Jugoistoku Evrope, istaknuto je tokom susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića sa predsjednikom Narodne skupstine R Mađarske, Laszlom Koverom.
Tokom susreta u Budimpešti predsjedavajući Bećirović rekao je kako povećanje robne razmjene treba biti u fokusu odnosa dvije zemlje, što bi utjecalo na bolju saradnju na ekonomskom planu. Ova oblast pruža još mnogobrojne mogućnosti i paralelno sa političkim odnosima treba podsticati saradnju u oblasti privrede ali u svim drugim segmentima na obostrano zadovoljstvo, istakao je Bećirović. Prema njegovim riječima, bratimljenje bosanskohercegovačkih gradova sa mađarskim utjecalo je na povezivanje građana dvije zemlje a očekuje sa da ova uspješna saradnja na lokalnom nivou bude nastavljena i u budućnosti.
Predsjednik Narodne skupštine Mađarske Laszlo Kover naglasio je kako će Mađarska nastaviti pružati punu podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evroatlantskim integracijama kao i principijelnu politiku podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu države Bosne i Hercegovine, rekao je Laszlo. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću