MENI
12.10.2011

Susret predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH sa potpredsjednicоm Narodne skupštine Srbije


Redovnija i intezivnija komunikacija na nivou rukovodstava parlamenata Bosne i Hercegovine i Srbije ali i inicijative za rješavanje određenih otvorenih pitanja jedan su od načina da pojačamo sveukupne državne odnose dvije zemlje, naglašeno je danas tokom susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića sa potpredsjednicom Narodne skupštine R Srbije, Gordanom Čomić.
Kako je istaknuto tokom razgovora vođenog u okviru Konferencije predsjednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana u Budimpešti, prednost treba dati jačanju odnosa na državnom nivou. Pri tome je neophodno posebnu pažnju posvetiti što skorijoj realizaciji posjete delegacije Skupštine Srbije Bosni i Hercegovini. Prema riječima dr. Bećirovića bolja i redovnija komunikacija rukovodstava najviših zakonodavnih tijela je od ključne važnosti i za slanje pozitivnih poruka kao i jačanje međusobnog povjerenja i razumijevanja. On je dodao i da će otvoreni dijalog doprinjeti jačem povezivanju dvije države.
Potpredsjednica Skupštine Srbije Gordana Čomić naglasila je da je dogovaranje ključ dobrih odnosa u regionu. Istakla je također da su jedan od modela međusobnog pomaganja na putu evropskih integracija česti bilateralni, trilateralni i multilateralni susreti ali i usaglašavanje zajedničkih nastupa. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću