MENI
7.10.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao s ambasadorom Brazila u BiH


- Ovo je moja prva službena posjeta institucijama vlasti i vjerujem da je ovo početak razvijanja intenzivnijih odnosa Bosne i Hercegovine i Brazila. Otvaranje Ambasade u Sarajevu je dokaz želje za jačim povezivanjem dvije zemlje i u narednom periodu trebaju se prevazići dosadašnji slabi kontakti, istakao je ambasador Savezne Republike Brazila Jose A. Lindgren Alves tokom susreta sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisom Bećirovićem.
Predsjedavajući Bećirović rekao je da geografska udaljenost nije prepreka za intezivnije kontakte i da prijateljski politički odnosi dvije zemlje trebaju biti unapređeni ekonomskom saradnjom i jačim predstavljanjem naše zemlje u Brazilu. Činjenica je da turisti iz Brazila već posjećuju Bosnu i Hercegovinu veoma nas raduje i toj sferi promocije treba posvetiti posebnu pažnju. Vjerujem da će i kontakti predstavnika vlasti na najvišem nivou ubrzati i proces ratificiranja sporazuma o ukidanju viza za bosanskohercegovačke građane u Parlamentu Brazila što će također doprinjeti približavanju građana dvije zemlje, rekao je Bećirović.
U što skorije vrijeme trebali bi ostvariti i direktne kontakte rukovodstava državnih parlamenata što bi ujedno predstavljalo i prvu zvaničnu parlamentarnu komunikaciju dvije prijateljske zemlje, istaknuto je tokom razgovora dr. Denisa Bećirovića s ambasadorom Lindgren Alvesom. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću