MENI
7.10.2011

Na marginama Parlamentarne skupštine OSCE Dragan Čović razgovarao sa Ivom Josipovićem i Jadrankom Kosor


Tokom jesenjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine OSCE, koje se na temu ,,Regionalni razvoj u jugoistočnoj Evropi: Izazovi, mogućnosti i izgledi'' održava u Dubrovniku, član Stalne delegacije PSBiH u OSCE, Dragan Čović, sastao se s predsjednikom Republike Hrvatske g. Ivom Josipovićem.
U bilateralnom razgovoru, gospoda Čović i Josipović razmijenili su informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj. Pri tome je Dragan Čović informirao predsjednika Josipovića o razgovorima koji se vode radi uspostavljanja izvršne vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini s ciljem kreiranja puta ka EU i NATO-u u prvoj polovini naredne godine.
Ovom prilikom bilo je riječi i o saradnji parlamentarnih stranaka koje imaju legitimnu podršku svojih naroda pri čemu je Dragan Čović istakao optimizam vezan za evropski put Bosne i Hercegovine, bez obzira na realno teško stanje u zemlji.
Predsjednik Hrvatske, g.Ivo Josipović, prezentirao je aktivnosti koje Hrvatska preduzima s ciljem okončanja puta ka Evropskoj uniji, s obzirom na potpisivanje ugovora o pristupanju koje Hrvatskoj predstoji u decembru ove godine. On je takođe informirao gospodina Čovića o ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj koja je, kako je rekao, zabrinjavajuća. Inače, razgovor je vođen i o predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, što je interesantno naročito ako se zna da se 11. izbornu jedinica nalazi u Bosni i Hercegovini.
Inače, danas je Dragan Čović o sličnim temama razmijenio mišljenje i sa predsjednicom Vlade Republike Hrvatske Jadrankom Kosor. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću