MENI
29.9.2011

Delegacija Grupe prijateljstva Parlamenta Kuvajta u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine


- Tokom susreta sa bosanskohercegovačkim parlamentarcima saznali smo za nove investicijske šanse i spremni smo i dalje jačati privrednu saradnju Kuvajta sa Bosnom i Hercegovinom, istakao je danas Abdullah Yousif Al-Roomy, zamjenik predsjedavajućeg Nacionalne skupštine i predsjednik Grupe prijateljstva koji sa delegacijom boravi u višednevnoj službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.
Članovi Kolegija Doma naroda i Predstavničkog doma te članovi Grupe prijateljstva za Afriku i zemlje Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zahvalili su se na sveukupnoj pomoći Države Kuvajt našoj zemlji pri čemu su naglasili da je u narednom periodu potrebno aktualizirati pojedine konkretne prijedloge prije svega ekonomske ali potom i svake druge saradnje. Između ostalog u planu je i bratimljenje pet bosanskohercegovačkih gradova sa gradovima Kuvajta te ubrzanje procedura za ratificiranje preostalih sporazuma i memoranduma koji bi doprinjeli unapređenju privrednih odnosa dvije zemlje. Kako su istakli gosti iz Kuvajta, Bosna i Hercegovina ima mnogobrojne sirovine kojima je samo potrebna bolja promocija a danas je više govoreno i o neiskorištenim mogućnostima saradnje u oblasti zdravstva, turizma i avio prijevoza.
Realizaciji još snažnijih odnosa dvije zemlje, doprinjet će i intezivna parlamentarna saradnja a danas je domaćinima u Parlamentarnoj skupštini prenesen poziv da u skoroj budućnosti posjete Kuvajt. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću