MENI
29.9.2011

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda


Na danas održanoj 8. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH u prvom čitanju dato je pozitivno mišljenje o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovi računa stare devizne štednje, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
K' znanju je primljena Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31.12.2010.g. i usvojen zaključak o nužnosti provođenja kvalitetne rasprave čiji je cilj pronalaženje modaliteta za sprječavanje krize, kada je u pitanju fiskalni sistem BiH.
Usvojen je Nacrt budžeta Ureda za reviziju institucija BiH za 2012.g. i k' znanju primljen Šestomjesečni finansijski izvještaj ovog Ureda.
K' znanju je primljena Predstavka Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH, u vezi s ostvarivanjem prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz s posla u institucijama BiH, i usvojen zaključak kojim se nalaže Ministarstvu finansija i trezora BiH da razmotri Predstavku sindikata i svoje Mišljenje o njoj dostavi Komisiji.
Na današnjoj sjednici je izvršena i Prezentacija saradnika na Projektu USAID PSP u BiH, u vezi s metodologijom razmatranja revizorskih izvještaja o finansijskom poslovanju budžetskih korisnika za 2010. godinu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću