MENI
9.9.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma, dr. Denis Bećirović razgovarao sa šeficom Ureda Vijeća Evrope u BiH


- Rad Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u prvih 100 dana zaslužuje čestitke. On pokazuje da postoji pozitivna politička klima što je u poređenju sa nekim drugim institucijama impresivno, rekla je tokom sastanka sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denisom Bećirovićem šefica Ureda Vijeća Evrope u našoj zemlji Mary Ann Hennessey-Gopal.
Inače, osnovna tema razgovora bila je implementacija presude Sejdić Finci u svijetlu činjenice da bi u novembru ove godine Komitet ministara Vijeća Evrope sagledati tok tog procesa i na osnovu njega eventualno moglo donijeti mjere. Danas je ocijenjeno da je nužno pojačati intenzitet rada pa i razmisliti o mogućnosti da se rasprava o ovoj ustavnoj promjeni vodi u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, tačnije radnoj grupi u čije bi članstvo na osnovu procjene mogli ući i predstavnici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.
Predsjedavajući Bećirović istakao je da je implementacija presude Sejdić-Finci tema i sastanaka koji se vode o formiranju vlasti i izrazio nadu da će deblokada procesa formiranja novog Vijeća ministara doprinijeti rješenju ovog bitnog uslova za približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću