MENI
9.9.2011

Predsjedavajući Doma naroda, Ognjen Tadić susreo se s novoimenovanim ambasadorom Velike Britanije u BiH


Zakon o popisu stanovništva mogao bi biti usvojen na narednoj sjednici Doma naroda, ukoliko se ispoštuje politički dogovor, i nakon 14. septembra mogli bi imati riješeno jedno od ključnih pitanja, istakao je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Ognjen Tadić tokom susreta sa novoimenovanim ambasadorom Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Nigelom Caseyem.
Razgovarajući o aktivnostima Doma naroda predsjedavajući Tadić naglasio je da će ovaj Dom učiniti dodatne napore u ispunjavanju obaveza ka evropskim integracijama. "Međutim, paralelno sa ispunjavanjem evropskog cilja političke elite trebaju se fokusirati i na životna pitanja kao što su zapošljavanje i borba protiv korupcije", dodao je Tadić.
Prema riječima ambasadora Caseya neophodno da se sva politička pažnja usmjeri na evropske integracije jer Bosna i Hercegovina mora biti dio evropskog procesa u regionu kako se ne bi desilo da njeni građani budu okruženi granicama Evropske unije.
"Evropskoj uniji ne smeta što će BiH po svojoj strukturi biti najkomplikovanija članica EU, važno je započeti sa pozitivnim pričama i konkretnim koracima, a Velika Britanija će nastaviti pružati snažnu podršku na tom putu", rekao je ambasador Velike Britanije, Nigel Casey. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću