MENI
30.8.2011

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma, Mirza Kušljugić razgovarao sa ambasadorom Izraela u BiH, Davidom Cohenom

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dr. Mirza Kušljugić razgovarao je danas sa ambasadorom Izraela u BiH, Davidom Cohenom o odnosima parlamenata dvije zemlje, kao i mogućnostima poboljšanja odnosa u oblasti ekonomije.
Kako je istakao ambasador Cohen, Izrael i Bosna i Hercegovina već dugo vremena imaju izrazito dobre diplomatske odnose, ali i dalje treba poduzimati važne korake kako bi saradnje ostala na visokom nivou. On se interesirao i za stav Bosne i Hercegovine i način njenog glasanja u Ujedinjenim narodima prilikom rasprave o proglašenju palestinske države.
Predsjedavajući Komisije, Mirza Kušljugić je upoznao Davida Cohena da su pitanja vanjske politike BiH u isključivoj nadležnosti Predsjedništva BiH, te će ono i donijeti konačni stav po pitanju glasanja BiH o proglašenju palestinske države.
Mirza Kušljugić je tokom današnjeg razgovora izrazio nadu u daljnje dobre odnose parlamenata dvije zemlje, kao i upoznao ambasadora Cohena sa aktuelnom političkom situacijom i aktivnostima koje se poduzimaju s ciljem formiranja Vijeća ministara BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću