MENI
26.7.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma, dr. Denis Bećirović susreo se sa Delegacijom SABNOR-a


Dvadeset i sedmi juli 1941. godine je svakako jedan od najsvijetlijih datuma u istoriji Bosne i Hercegovine i njenih naroda i građani ove zemlje bi ga se sa ponosom morali sjećati. Upravo antifašizam je duboko utkan u korijene ove države a vrijeme koje je uslijedilo nakon Drugog svjetskog rada pa i naša novija istorija uvjeravaju da borba protiv fašizma nikada ne smije prestati i da je buđenje i poticanje antifašističke svijesti zadatak koji ne smijemo zanemariti.
Ovo jer, između ostalog, rečeno prilikom današnjeg susreta delegacije Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR) i predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića.
- Mi smo se borili za nešto veliko, za socijalnu i svaku drugu pravdu, za državu Jugoslaviju ali i za Bosnu i Hercegovinu. Željeli smo stvoriti ambijent koji odgovara svakom narodu i mislim da smo u tome uspjeli a to što se za stvaranje drugačijeg ambijenta prolivala tolika krv moralo bi biti ozbiljno upozorenje rušiteljima Bosne i Hercegovine. Svako novo prekrajanje granica izazvat će i novo veliko zlo, rekao je Jure Galić predsjednik SABNOR-a u Bosni i Hercegovini.

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću