MENI
22.7.2011

Održana sjednica Komisije za vanjsku trgovinu i carine


Na danas održanoj 4. sjednici Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma, sa prethodno usvojenim amandmanima je podržan Prijedlog zakona o vinu BiH i sa jednim usvojenim amandmanom je podržan Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o carinskoj politici BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Komisija je, također, podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mineralnim đubrivima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Usvojen je Izvještaj o radu Upravnog odbora Izvozno kreditne agencije BiH za 2010. godinu, uz zaključak da se u programu aktivnosti komisije planira posjeta Izvozno kreditnoj agenciji, tokom koje bi Agencija prezentirala svoje aktivnosti, kako bi članovi komisije bili detaljnije upoznati sa njenim radom.
Nije usvojen Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2010. godinu, mada je komisija usvojila zaključak kojim je pozitivno ocijenjen rad Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.
Usvojeni su Izvještaj o radu Komisije za 2010.g. i Orjentacioni radni plan za 2011.g., dok su k’ znanju primljeni Dopis federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva od 21.6.2011. i Zahtjev Vanjskotrgovinske komore BiH za izmjenu Zakona o carinskoj politici BiH, kao i Zahtjev za izmjenu i dopunu prednacrta Zakona o integriranoj carinskoj tarifi. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću