MENI
9.6.2011.

Представнички дом без проблема изабрао чланове парламентарних комисија и делегација


На данашњој 2. сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ ефикасно је и без већих проблема финализиран рад на избору чланова Представничког дома у сталним комисијама Дома, затим заједничким комисијама парламентарних домова као и чланова сталних делегација ПСБиХ у савјету Европе, Организацији за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС), Централноевропској иницијативи (ЦЕИ), Парламентарној скупштини НАТО, Парламентарној скупштини Медитерана и Интерпарламентарну групу БиХ при Интерпарламентарној унији. На овај начин створени су сви услови да у наставку рада Представнички дом ради у пуном капацитету као и да преузме своје законодавне, контролне, финансијске и друге надлежности.
Именовано је чланство сталних комисија Дома и то у Уставноправној комисији, Комисији за спољне послове, Комисији за спољну трговину и царине, Комисији за финансије и буџет, Комисији за саобраћај и комуникације и Комисији за остваривање равноправности полова.
Такођер без проблема је окончан и избор чланова из Представничког дома у заједничке комисије оба дома: Заједничку комисију за одбрану и безбједност БиХ, Заједничку комисију за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, Заједничку комисију за економске реформе и развој, Заједничку комисију за европске интеграције, Заједничку комисију за административне послове и Заједничку комисију за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику.
Изабрани су и чланови делегација из Представничког дома ПСБиХ за: Парламентарну скупштину Савјета Европе, Организацију за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС), Централноевропску иницијативу (ЦЕИ), Парламентарну скупштину НАТО-а, Парламентарну скупштину Медитерана и Интерпарламентарну групу БиХ при Интерпарламентарној унији. Именовањем чланова делегација стварају се услови за деблокаду рада и одлучивања представника наше земље у овим међународним институцијама. Пуни капацитет делегација бит ће остварен након именовања чланова из Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.(крај)

У прилогу: Преглед чланства у комисијама и парламентарним делегацијама

У Уставноправну комисију су изабрани: Денис Бећировић и Саша Магазиновић из СДП БиХ, Петар Кунић из ДНС-а, Лазар Продановић из СНСД-а, Шефик Џаферовић и Сенад Шепић из СДА, Александра Пандуревић из СДС-а, Мато Фрањичевић из ХДЗ БиХ и Божо Љубић из ХДЗ 1990.
У Комисију за спољне послове су изабрани: Мирза Кушљугић из СДП-а БиХ, Младен Иванковић-Лијановић из НСРзБ, Драго Калабић и Милица Марковић из СНСД-а, Салко Соколовић из СДА, Младен Босић из СДС-а, Мирсад Ђугум из СББ БиХ, Звонко Јуришић из ХСП БиХ и Азра Хаџиахметовић из С БиХ.
У Комисију за спољну трговину и царине су изабрани: Данијела Мартиновић и Нермина Ћемаловић из СДП БиХ, Никола Шпирић и Славко Јовичић из СНСД-а, Шемсудин Мехмедовић из СДА, Борислав Бојић из СДС-а, Драган Човић из ХДЗ БиХ, Нермин Пурић из ДНЗ БиХ и Емир Кабил из СББ БиХ.
У Комисију за финансије и буџет су изабрани: Емир Кабил из СББ, Данијела Мартиновић из СДП БиХ, Младен Иванковић-Лијановић из НСРзБ, Душанка Мајкић и Бошко Томић из СНСД-а, Амир Фазлић и Салко Соколовић из СДА, Дарко Бабаљ из СДС-а и Нико Лозанчић из ХДЗ БиХ.
У Комисију за саобраћај и комуникације су изабрани: Мирза Кушљугић и Мирсад Мешић из СДП БиХ, Никола Шпирић из СНСД-а, Петар Кунић из ДНС-а, Зијад Јагодић и Шемсудин Мехмедовић из СДА, Борислав Бојић из СДС-а, Исмета Дервоз из СББ БиХ и Божо Љубић из ХДЗ 1990.
У Комисија за остваривање равноправности полова су изабрани: Нермина Заимовић-Узуновић и Данијела Мартиновић из СДП-а БиХ, Милица Марковић и Милорад Живковић из СНСД-а, Зијад Јагодић из СДА, Весна Крстовић-Спремо из ПДП-а, Исмета Дервоз из СББ БиХ, Бериз Белкић из С БиХ и Нико Лозанчић из ХДЗ БиХ.

У Заједничку комисија за одбрану и безбједност су изабрани: Нермина Заимовић-Узуновић (СДП), Душанка Мајкић (СНСД), Шефик Џаферовић (СДА), Борислав Бојић (СДС), Божо Љубић (ХДЗ 1990) и Бериз Белкић (С БиХ).
У Заједничку комисију за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ су изабрани: Мирсад Мешић (СДП), Славко Јовичић (СНСД), Амир Фазлић (СДА), Дарко Бабаљ (СДС), Мато Фрањичевић (ХДЗ БиХ) и Мирсад Ђугум (СББ БиХ).
У Заједничку комисију за економске реформе и развој су изабрани: Данијела Мартиновић (СДП), Петар Кунић (ДНС), Бошко Томић (СНСД), Зијад Јагодић (СДА), Драган Човић (ХДЗ БиХ) и Азра Хаџиахметовић (С БиХ).
У Заједничку комисију за европске интеграције су изабрани: Нермина Заимовић Узуиновић (СДП), Лазар Продановић (СНСД), Шефик Џаферовић (СДА), Весна Крстовић-Спремо (ПДП), Емир Кабил (СББ БиХ) и Нермин Пурић (ДНЗ БиХ).
У Заједничку комисију за административне послове су изабрани: Саша Магазиновић (СДП БиХ), Милорад Живковић (СНСД), Драго Калабић (СНСД), Асим Сарајлић (СДА), Аднан Башић (СББ БиХ) и Звонко Јуришић (ХСП БиХ).
У Заједничку комисију за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику су изабрани: Нермина Ћемаловић (СДП БиХ), Младен Иванковић-Лијановић (НСРзБ), Славко Јовичић (СНСД), Сенад Шепић (СДА), Нико Лозанчић (ХДЗ БиХ) и Александра Пандуревић (СДС).

У делегацију у Парламентарној скупштини Савјета Европе су изабрани као чланови: Саша Магазиновић (СДП БиХ), Милица Марковић (СНСД), Сенад Шепић (СДА), Младен Босић (СДС), док једно мјесто припада члану из Дома народа ПСБиХ и као замјеници Бошко Томић (СНСД) и Исмета Дервоз (СББ БиХ), док три мјеста припадају члановима из Дома народа ПСБиХ.
У делегацију у Организацији за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) су изабрани: Мирза Кушљугић (СДП БиХ) и Лазар Продановић (СНСД), док једно мјесто припада члану из Дома народа ПСБиХ.
У делегацију Централноевропске иницијатива (ЦЕИ) су изабрани: Данијела Мартиновић (СДП БиХ) и Драган Човић (ХДЗ БиХ), док једно мјесто припада члану из Дома народа ПСБиХ.
У делегацију Парламентарне скупштине Сјеверноатлантског савеза (НАТО) су изабрани Милорад Живковић (СНСД), Божо Љубић (ХДЗ 1990) и Асим Сарајлић (СДА), док делегацију Парламентарне скупштине Медитерана чине Шемсудин Мехмедовић (СДА) и Младен Иванковић-Лијановић (НСРзБ), а једно мјесто је предвиђено за члана из Дома народа ПСБиХ.
У Интерпарламентарну групу БиХ у Интерпарламентарној унији (ИПУ) су изабрани: Нермина Ћемаловић (СДП БиХ), Салко Соколовић (СДА), Дарко Бабаљ (СДС), Драго Калабић (СНСД), Исмета Дервоз (СББ БиХ), Мато Фрањичевић (ХДЗ БиХ), Азра Хаџиахметовић (С БиХ) и Нермин Пурић (ДНЗ БиХ), док су три мјеста предвиђена за чланове из Дома народа ПСБиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу