MENI
30.5.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH, dr. Denis Bećirović uputio pismo generalnom sekretaru Interparlamentarne unije, Anders B. Johnssonu


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović uputio je danas pismo generalnom sekretaru Interparlamentarne unije, Anders B. Johnssonu. Pismo prenosimo u cjelini:

"Poštovani gospodine Johnsson,
Posebna mi je čast i zadovoljstvo informisati Vas da je u petak, 20. maja 2011. godine konstituisan Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Duboko sam uvjeren da će ovaj korak predstavljati pozitivan poticaj nastavku formiranja vlasti na državnom nivou čime će Bosna i Hercegovina nastaviti put ka Evropskoj uniji i ispunjavanju uslova za pridruživanju evropskoj porodici naroda.
Cijeneći vaš angažman i interes za stanje u Bosni i Hercegovini, želim izraziti nadu da ćete razumjeti razloge kašnjenja u konstituisanju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i imenovanja delegacije PS BiH u Interparlamentarnoj uniji.
I ovom prilikom želim izraziti nadu da ćemo već na predstojećim konferencijama i susretima, razmatrati pitanja od zajedničkog interesa za budućnost svih zemalja članica Interparlamentarne unije
Radujući se budućoj uspješnoj saradnji, upućujem Vam, gospodine Johnsson, izraze mog dubokog poštovanja". (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću