MENI
14.3.2011

Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović razgovarao sa Peterom Vanhoutteom, stručnjakom za parlamentarni nadzor odbrambenog sektora




Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović razgovarao je sa belgijskim ekspertom za parlamentarni nadzor odbrambenog sektora, Peterom Vanhoutteom (Peter Vanhoutte) o zaštiti ljudskih prava pripadnika Oružanih snaga i Ministarstva odbrane BiH, zakonskim rješenjima iz ove oblasti, kao i obimu rada i institucionalnom okviru za funkcioniranje Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika.
Peter Vanhoutte je tokom susreta sa Šiljegovićem dao snažnu podršku radu vojnog povjerenika i prenio svoja iskustva proistekla iz višegodišnjeg rada na Balkanu, kao i u vezi pružanja usluga  Ženevskom centru za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF), Centru za evropske sigurnosne studije (CESS) i OSCE-u. 
Vanhoutteova dvodnevna posjeta je sastavni dio USAID-ovog godišnjeg plana rada koji predviđa da se posebna pažnja usmjeri na jačanje Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika. (kraj) 



PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću