MENI
24.2.2011

Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović razgovarao sa glavnim kapelanom EUCOM-a, Brianom Van Sickleom



Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović i glavni kapelan EUCOM-a (United States European Command) pukovnik Brian Van Sickle, su tokom današnjeg susreta razmijenili mišljenja o Međunarodnoj konferenciji rukovodilaca vjerske službe u vojsci, koja će se u organizaciji Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, 2012. godine održati u Sarajevu.
Tokom razgovora je ocijenjeno da predstojeća Međunarodna konferencija pruža izvanrednu mogućnost za međudržavnu razmjenu informacija, kao i priliku za predstavljanje iskustava Bosne i Hercegovine iz ove oblasti. 
Pukovnik Sickle se interesirao za aktivnosti parlamentarnog vojnog povjerenika, izrazivši pozitivan stav prema provođenju parlamentarne kontrole u oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta u Oružanim snagama i Ministarstvu odbrane BiH. Šiljegović je pukovnika Briana Van Sicklea informirao o svom radu, sistemu zaštite ljudskih prava, ustroju i djelovanju vjerske službe u MO i OS BiH, ističući njihovu važnost u životu vjernika, pripadnika odbrambenih institucija.
Susretu Šiljegovića i Sicklea je prisustvovao i predstavnik vjerske službe Ministarstva odbrane BiH, jerej Slađan Vlajić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću