MENI
24.2.2011

Održana sjednica Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvrašavaju krivične sankcije i druge mjere



Na danas održanoj 6. sjednici Nezavisne komisije za praćenje uvjeta boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH, članovi su se upoznali sa sadržajem zahtjeva koji je uputio osuđenik F.H.
Članovi Nezavisne komisije su odlučili kako je potrebno čekati odgovor Ministarstva pravde BiH na upit da li je Nezavisna komisija nadležna za rješavanje upućenog zahtjeva. 
U vezi Plana rada za 2011. godinu, članovi Nezavisne komisije zaključili su kako će konačan Plan rada biti donesen nakon donošenja Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2011. godinu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću