MENI
16.9.2019.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић разговарао с амбасадорком Савезне Републике Њемачке у БиХ

"Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић примио је данас у наступну посјету амбасадорку Савезне Републике Њемачке у БиХ Margret Uebber.

Амбасадорка Uebber је ову прилику искористила и да предсједавајућем Изетбеговићу честита на његовом поновном избору за предсједника СДА.

Током разговора наглашени су добри и доказани пријатељски односи Њемачке и Босне и Херцеговине те обострана намјера да се ови односи наставе јачати и у будућности. У наставку разговора је било ријечи о актуелној политичкој ситуацији. Том приликом амбасадорка Uebber је казала да службени Берлин с интересовањем прати ситуацију у БиХ и изразила је наду да ће власт бити формирана што прије. Она је нагласила да ће Њемачка наставити пружати подршку евроатлантским интеграцијама Босне и Херцеговине уз потпуно уважавање њеног територијалног интегритета и државног суверенитета.

Предсједавајући Изетбеговић је истакао да је у контексту формирања власти потребно у потпуности поштовати уставноправни систем Босне и Херцеговине, те принцип владавине закона.

Саговорници су се сложили да је битно да се у Босни и Херцеговини што прије оконча тренутни застој, те да се настави њен реформски и европски пут". (саопштење из Кабинета предсједавајућег Дома народа Бакира Изетбеговића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу