MENI
6.4.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić primio u nastupnu posjetu šefa Misije OSCE-a u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu šefa Misije OSCE-a u BiH ambasadora Briana Aggelera i upoznao ga s aktuelnom političkom situacijom u BiH, kao i sa procesom uspostavljanja vlasti nakon oktobarskih izbora. 

Razgovarali su i o zakonodavnim prioritetima Predstavničkog doma PSBiH nakon dobivanja kandidatskog statusa, te o ispunjavanju preostalih četrnaest prioriteta za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je u narednom periodu planirano usvojanje nekoliko važnih zakona na EU putu. Istaknuo da je BiH već u prvom kvartalu ove godine dobila Budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza.

Razgovarali su i o neophodnosti jačanja transparentnosti izbornih procedura i ukupnog integriteta izbornog procesa sa ciljem da se u potpunosti ispoštuje volja glasača. 

Predsjedavajući Zvizdić je naglasio da će poseban prioritet u ovom mandatu biti borba protiv korupcije i da je u narednom periodu planirano i usvajanje Strategije. Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Aggeler su se složili da je korupcija ozbiljan društveni problem koji šteti BiH i zbog kojeg porodice odlaze iz BiH. 

Razgovarali su i o saradnji PSBiH i Misije OSCE-a u BiH i u narednom periodu.” (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću