MENI
11.5.2017

Članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH na Četvrtom samitu predsjednika parlamenata zemalja članica Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak i zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto učestvovat će na Četvrtom samitu predsjednika parlamenata zemalja članica Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran (PSUzM), koji će se 12. maja ove godine održati u Rimu.

Tema Četvrtog samita predsjednika parlamenata zemalja članica PSUzM je „Zapošljavanje, inkluzivni rast i održivi razvoj u euromeditaranskoj regiji“, a u okviru koje će se prisutnima obratiti i zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto.

Planirano je da se učesnicim,  između ostalih, obrate predsjednik Senata Parlamenta Republike Italije Pietro Grasso, predsjednica Predstavničkog doma Parlamenta Republike Italije Laura Boldrini i predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani.

Kako je najavljeno, Četvrti samit predsjednika parlamenata zemalja članica PSUzM trebao bi biti okončan usvajanjem zajedničke deklaracije. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću