MENI
23.5.2017

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Rumunije u Bosni i Hercegovini

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH)  Bariša Čolak primio je u nastupnu posjetu ambasadoricu Rumunije u Bosni i Hercegovini Danu Constantinescu.

Tom prilikom predsjedavajući Čolak poželio je ambasadorici Constantinescu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu, kao i mnogo uspjeha u budućem radu.

Na sastanku su konstatirani dobri bilateralni odnosi dvije zemlje koji su bez otvorenih pitanja, te su iznesena očekivanja kako će ekonomska saradnja u periodu koji slijedi biti na većem nivou.

Predsjedavajući Doma naroda je posebno naglasio potrebu izmjena Izbornog zakona BiH, kojima će se osigurati provođenje općih izbora naredne godine, kao i ukupna stabilizacija političkih prilika u Bosni i Hercegovini.

Ambasadorica Constantinescu čestitala je Bosni i Hercegovini na dosadašnjem napretku u procesu približavanja Evropskoj uniji, kazavši kako se nada da će i 2017. godina biti jednako uspješna kao i prethodna. Također je izrazila spremnost Rumunije da podijeli iskustva s BiH po pitanju pristupanja Evropskoj uniji.

Sagovornici su se složili kako postoji dosta prostora za unaprijeđenje parlamentarne saradnje BiH i Rumunije, obzirom na ulogu parlamenata u svakodnevnom političkom životu, kao i sve veću važnost koju parlamentarna diplomatija zauzima u ukupnim međunarodnim odnosima" saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Bariše Čolaka. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću