MENI
24.5.2017

Predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH Borislav Bojić razgovarao sa šefom delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog križa/krsta u BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borislav Bojić razgovarao je danas sa šefom delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog križa/krsta (MKCK) u BiH Željkom Filipovićem o mogućnostima prezentiranja priručnika o ulozi parlamentaraca u provođenju konvencija iz oblasti međunarodnog humanitarnog prava.

Šef delegacije MKCK u BiH izrazio je uvjerenje da će priručnik, čiji su izdavači Međunarodni komitet Crvnog križa/krsta i Interparlamentarna unija, biti od velike koristi poslanici i izaslanicima u PSBiH.

Predsjedavajući Bojić obećao je šefu delegacije MKCK u BiH da će, u skladu sa nadležnostima tijela PSBiH na čijem je čelu, učiniti sve da se u zgradi PSBiH održi prezentacija pomenutog priručnika. Prema njegovim riječima Bojića, na prezentaciju treba pozvati i druga tijela PSBiH koja se bave pitanjima o kojima je riječ u priručniku, kao i nadležna tijela enitetskih parlamenata.

Tokom susreta gospodin Filipović upoznao je predsjedavajućeg Bojića i o ostalim aktivnostima koje MKCK u našoj zemlji provodi već 25 godina, a koje su u vezi sa traženjem nestalih osoba, kao i sa procesom deminiranja u BiH. (kraj) 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću