MENI
20.6.2017

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije učestvovali u radu Seminara o zakonodavnom procesu u Evropskom parlamentu

Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjen Tadić i članovi te Komisije Halid Genjac, Zdenka Džambas i Saša Magazinović učestvovali su u Briselu u radu Seminara o zakonodavnom procesu u Evropskom parlamentu.

Tokom dvodnevnog Seminara na visokom nivou, kojeg je za parlamentarce iz zemalja u procesu proširenja Evropske unije (EU) organizirala Koordinaciona grupa za demokratsku podršku i izbore Evropskog parlamenta, članovi Delegacije Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH upoznali su se sa svim fazama zakonodavnog procesa u Evropskom parlamentu, od zakonodavne inicijative i načina usvajanja zakona do implementacije i monitoringa usvojenog zakonskog akta.

U susretima sa poslanicima i zvaničnicima Evropskog parlamenta razgovaralo se o odnosima Evropskog parlamenta sa parlamentima država u procesu proširenja EU.

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH imali su priliku da se upoznaju i sa ulogom, načinom funkcioniranja i koordinacije rada odbora Evropskog parlamenta. U okviru tog dijela Seminara, članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH prisustvovali su sjednici Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET), čiji su članovi o situaciji u Bosni i Hercegovini razmijenili mišljenja sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću