MENI
24.7.2017

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović primio novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine u Pakistanu

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se danas sa novoimenovanim ambasadorom Bosne i Hercegovine u Pakistanu Sakibom Forićem.

Na sastanku, organiziranom u sklopu pripremnih aktivnosti novoimenovanih ambasadora prije preuzimanja dužnosti, sagovornici su razgovarali o mogućnostima proširenja odnosa Bosne i Hercegovine i Pakistana.

Ambasador Forić iznio je viđenje sadašnjih odnosa BiH i Pakistana, pri čemu je apostrofirao aktivnosti na unapređenju ekonomskih odnosa. Prema njegovim riječima, veliki potencijal postoji u ulaganju u pakistanski elektroenergetski sektor, kao i u saradnji u projektima namjenske industrije.

Zaželivši uspješnu misiju novoimenovanom ambasadoru, predsjedavajući Džaferović  izrazio je uvjerenje da će u narednom periodu biti iskorištene sve mogućnosti za jačanje odnosa između dvije prijateljske države na svim nivoima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću