MENI
20.12.2018

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto susrela se s ambasadorom Kraljevine Holandije u BiH

"Predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto susrela se s ambasadorom Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini Nj. E. dr. Reinout Vosom.

Na početku sastanka ambasador Vos uputio je čestitke predsjedavajućoj na ponovnom izboru u Predstavnički dom PSBiH.

Predsjedavajuća Krišto zahvalila se na čestitki i poželjela je dobrodošlicu ambasadoru Vosu te izrazila posebno zadovoljstvo što Kraljevina Holandija podržava Bosnu i Hercegovinu na njenom euroatlantskom putu i naglasila da je upravo BiH za holandskog predsjedavanja Evropskom unijom napravila iskorak na evropskom putu.

Na sastanku se razgovaralo i o trenutnoj političkoj situaciji u BiH kao i nedavno održanim Općim izborima, pri čemu je Krišto naglasila važnost provođenja Odluka Ustavnog suda o legitimnom predstavljanju kako bi se vlast na svim nivoima mogla ustavno i zakonito implementirati.

Sagovornici su se složili da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Holandije prijateljski te su izrazili opredjeljenje da se saradnja između dvije zemlje još više unaprijedi u budućnosti", saopćeno je iz Kabineta predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću