MENI
28.6.2019

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Nebojša Radmanović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikola Špirić učestvovat će u Moskvi na Drugom međunarodnom forumu o razvoju parlamentarizma

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić učestvovat će na Drugom međunarodnom forumu o razvoju parlamentarizma, koji će se, u organizaciji Državne Dume Ruske Federacije, održati 1. i 2. jula u Moskvi.

Radmanović i Špirić, koji u Moskvu putuju na poziv predsjednika Državne Dume Ruske Federacije Vjačeslava Volodina, učestvovat će u raspravi na temu „Međunarodna sigurnost – dijalog zakonodavaca za mir i stabilnost“.

Drugog dana međunarodnog foruma planirano je učešće Radmanovića i Špirića na okruglom stolu, na kome će se raspravljati na temu „Međunarodno humanitarno pravo i humanitarna saradnja: uloga parlamenata i međunarodnih institucija“.

Međunarodni forum o razvoju parlamentarizma najveća je godišnja međunarodna konferencija u organizaciji Državne Dume Ruske Federacije. Na ovoj konferenciji očekuje se učešće predsjednika, kao i članova parlamenata iz Evrope, Azije, Afrike, te Sjeverne i Južne Amerike. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću