MENI
4.7.2019

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto učestvuje na konferenciji Parlamentarne skupštine Mediterana o alternativnim tržištima kapitala i ekonomskom rastu u regiji

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto učestvuje na dvodnevnoj konferenciji Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) na temu „Alternativna tržišta kapitala za ekonomski rast na Mediteranu – ključna uloga parlamentaraca“, koja se održava u talijanskom gradu Milanu.

Tokom prvog dana konferencije, na kojoj su učestvovali predstavnici parlamenata iz 26 država članica PAM-a, razmotrene su različite mogućnosti investiranja u privredu regije s ciljem snažnijeg privrednog razvoja mediteranskog područja.

U svom obraćanju Parlamentarnoj skupštini Mediterana predsjedavajuća Krišto istaknula je da je postizanje pravne sigurnosti, te funkcioniranje institucija pravne države, iz perspektive Bosne i Hercegovine, od ključnog značaja za ekonomski i svaki drugi napredak.

Također, Krišto se osvrnula i na važnost i ulogu parlamentaraca koji kroz izmjene zakonskih propisa i otklanjanje određenih barijera mogu olakšati ulagačima pristup tržištu, te realizaciju njihovih planova, što će u konačnici dovesti do ekonomskog napretka unutar regije mediterana.

Učesnicima konferencije prezentiran je i projekt PAM-a o novoosnovanim malim i srednjim preduzećima i alternativnim tržištima kapitala.

Predsjedavajuća Krišto održala je i niz bilateralnih susreta sa parlamentarcima i predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija na temu ekonomskog rasta i mogućnosti ulaganja u privredu Bosne i Hercegovine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću