MENI
5.7.2019

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto razgovarala sa predsjednicom Federalnog Nacionalnog vijeća Ujedinjenih Arapskih Emirata

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, koja u Milanu učestvuje na konferenciji Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) na temu „Alternativna tržišta kapitala za ekonomski rast na Mediteranu – ključna uloga parlamentaraca“, sastala se, na marginama konferencije, sa predsjednicom Federalnog Nacionalnog vijeća Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) dr. Amal Abdulla Al Qubaisi.

Tom prilikom razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, kao i o mogućnostima poboljšanja privredne saradnje između BiH i UAE s posebnim naglaskom na povećanje vanjskotrgovinske razmjene.

Sagovornice su se složile da su odnosi između BiH i UAE prijateljski i bez otvorenih pitanja, te je izražena spremnost da se postojeći odnosi dodatno unaprijede.

Drugog dana konferencije, predsjedavajuća Krišto učestvovala je i na panelu o trgovini i investicijama u regiji Mediterana, tokom kojeg se razgovaralo o zakonodavnim i regulatornim olakšicama za investitore u državama članicama PAM-a, te su prezentirani uspješni poslovni modeli. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću