MENI
21.1.2020

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić sastao se sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH Emanuelom Salinasom.

Tokom sastanka, gospodin Salinas je predsjedavajućem Zvizdiću prezentirao prioritete programa Svjetske banke navedene u zajedničkom okviru partnerstva sa Bosnom i Hercegovinom. Naglasio je da se ovim dokumentom definiraju najvažnije  oblasti za program Svjetske banke i da je u toku priprema dokumenta za aktivnu saradnju s vlastima u BiH za period 2021 – 2025. godina.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na svim projektima koji su realizirani u Bosni i Hercegovini koje je finansirala Svjetska banka. Rekao je da bi bilo neophodno ubrzati provođenje aktivnosti  i raditi na unapređenju implementacije projekata Svjetske banke i na pojednostavljivanju procedura. Istaknuo je da je i u narednom periodu potrebno realizirati  projekte koji su važni za zemlju i obezbijediti proširenje projekata i  preuzimanje dobrih praksi. “Potrebni su nam novi iskoraci u analizama i unapređivanju segmenata inovacija, obrazovanja, turizma, zdravstva i infrastrukture. Želimo da u Bosni i Hercegovini radimo programe koji će biti praćeni kvalitetnim reformama i koji će biti vidljivi svakom građaninu naše zemlje,” rekao je tokom sastanka predsjedavajući Zvizdić.

Složili su se da se u narednom periodu ubrza realiziranje projekata koji su već započeti, a koje podržava Svjetska banka i koji se odnose na projekte energetske efikasnosti i jačanja bankarskog sektora u BiH." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću