MENI
27.1.2020

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvuje u radu prvog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u  Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Alma Čolo, Borjana Krišto, Snježana Novaković - Bursać, Edita Đapo i Saša Magazinović učestvuju u radu prvog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje je danas počelo u Strazburu.

Na početku zasjedanja članica naše Delegacije Snježana Novaković - Bursać izabrana je za potpredsjednicu PSVE.

Članovima Delegacije PSBiH u PSVE potvrđeni su akreditivi, te su imenovani u komitete PSVE.

U Komitet PSVE za politička pitanja i demokratiju imenovana je Borjana Krišto, dok je zamjenska članica ovog Komiteta postala Marina Pendeš.

U Komitet PSVE za pravne poslove i ljudska prava imenovana je Alma Čolo, dok je za zamjenskog člana ovog Komiteta imenovan Zlatan Begić.

U Komitet PSVE za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj imenovana je Snježana Novaković – Bursać, dok je za zamjenskog člana ovog Komiteta imenovan Amir Fazlić.

U Komitet PSVE za migracije, izbjeglice i raseljena lica imenovan je Mladen Bosić, a za zamjenskog člana ovog Komiteta Saša Magazinović.

U Komitet PSVE za kulturu, nauku, obrazovanje i medije imenovana je Edita Đapo, dok je za zamjensku članicu ovog Komiteta imenovana Sanja Vulić.

U Komitet PSVE za jednakost i nediskriminaciju imenovan je Saša Magazinović, dok je za zamjenskog člana ovog Komiteta imenovan Mladen Bosić.

Članovi naše Delegacije danas su se u Strazburu sastali sa predstavnicima Monitoring komiteta PSVE. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću