MENI
2.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović održao telefonski sastanak s ambasadorom Republike Turske u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s ambasadorom Republike Turske u BiH, NJ. E. Haldunom Koçom.

Zvaničnici su razmijenili informacije i stavove o mjerama za očuvanje zdravstva i ekonomske stabilnosti, s posebnim osvrtom na spremnost sisitema BiH da očuva stabilnost u jeku pandemije koja je zahvatila zemlje diljem svijeta. Istovremeno, zvaničnici su se osvrnuli na uvedene restrikcijske mjere, krivulju korona virusa u BiH, te bilateralne odnose.

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović ambasadoru Koçu izrazio je, u ime građana Bosne i Hercegovine i u vlastito ime, zahvalnost na dostavljanju zaštitne medicinske opreme za opremanje organizacija koje, izlažući se za zaštitu zdravlja i sigurnosti građana, u BiH predvode borbu protiv korona virusa.

Naglašen je prijateljski odnos između dvaju država, te potreba jačanja komunikacija nakon pandemije kako bi se kroz solidarnost jačali ekonomski odnosi i saradnja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću