MENI
14.10.2020

Član Delegacije PSBiH u PSVE Saša Magazinović učestvovat će na video – sastanku Komiteta za jednakost i nediskriminaciju PSVE

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović učestvovat će 15. oktobra na video – sastanku Komiteta za jednakost i nediskriminaciju PSVE.

Jedna od centralnih rasprava na sastanku ovog Komiteta bit će, kako je najavljeno, posvećena situaciji u vezi sa krimskim Tatarima.

Bit će saslušani i izvjestioci PSVE o temama iz nadležnosti ovog Komiteta. Između ostalog, raspravljat će se o izvještaju u vezi sa očuvanjem evropske jezičke, etničke, kulturne i nacionalne raznolikosti, kao i o izvještaju pod naslovom „Borba za jednake uslove - okončanje diskriminacije žena u svijetu sporta“.

Rasprava će se voditi i o izvještaju o temi „Povećavanje učešća žena iz osjetljivih grupa u političkom i javnom donošenju odluka“, kao i o izvještaju o sprečavanju uznemiravanja žena i muškaraca koji se zalažu za pravo na pobačaj.

Komitet će, kako je najavljeno, imenovati izvjestioce za nekoliko tema u vezi sa pitanjima jednakosti i nediskriminacije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću