MENI
23.10.2020

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović učestvovat će na 12. međunarodnoj konferenciji ombudsmena za oružane snage

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović sa saradnicima učestvovat će na 12. međunarodnoj konferenciji ombudsmena za oružane snage, koja će se, u organizaciji Ženevskog DCAF-a, održati od 26. do 30. oktobra putem video – linka.

Konferencija, na kojoj će učestvovati i generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH, brigadni general Mirsad Ahmić, bit će posvećena razmjeni iskustava i dobrih praksi u vezi sa aktivnostima ombudsmena za oružane snage tokom pandemije izazvane virusom korona (Covid – 19).

Oslanjajući se na uspjeh prethodnih jedanaest konferencija, i ovogodišnja međunarodna konferencija nastojat će, uprkos pandemiji, da osnaži položaj, status i otpornost institucije ombudsmena za oružane snage, kao i da unaprijedi saradnju između ovih nezavisnih nadzornih institucija u cijelom svijetu.

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine bila je, krajem oktobra 2019. godine, uspješan domaćin 11. međunarodne konferencije ombudsmena za oružane snage, na kojoj je zabilježen rekordan broj delegacija i učesnika. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću