MENI
18.11.2020

Članica Delegacije PSBiH u PSVE i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković – Bursać učestvovat će na video – sjednici Biroa PSVE

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković – Bursać učestvovat će na video – sjednici Biroa PSVE, koja će se održati 19. novembra 2020. godine.

Na sjednici ovog stalnog tijela PSVE, zaduženog za koordinaciju aktivnosti i predstavljanje PSVE, bit će razmotren dnevni red, kao i format prvog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje je planirano da se održi od 25. do 29. januara 2021. godine. Također će biti razmotren i prijedlog dnevnog reda sjednice Stalnog komiteta PSVE, koja će se održati 20. novembra 2020. godine.

Kako je najavljeno, na sjednici Biroa PSVE bit će razmotren zahtjev pet političkih grupa u PSVE za održavanje rasprave na sjednici Stalnog komiteta o „Efikasnom odgovoru na krizu javnog zdravlja uz puno poštivanje ljudskih prava, demokratije i vladavine zakona“.

Prema najavama, Biro PSVE obavit će i intervjue sa kandidatima za poziciju zamjenika generalnog sekretara Vijeća Evrope. Za ovu poziciju kandidovani su Bjorn Berge iz Norveške i gospođa Leyla Kayacik iz Turske. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću