MENI
19.11.2020

Predsjedavajuća Delegacije PSBiH u PSVE Alma Čolo učestvovat će na video - sjednici Stalnog komiteta PSVE

Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Alma Čolo učestvovat će na video - sjednici Stalnog komiteta PSVE, koja će se održati 20. novembra 2020. godine.

Članovi ovog tijela, kojeg čine predsjednik i potpredsjednici PSVE, kao i šefovi delegacija država članica, razmijenit će mišljenja sa ministrom za Evropu u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke i specijalnim predstavnikom za njemačko predsjedavanje Komitetom ministara Vijeća Evrope Michaelom Rothom.

Kako je najavljeno, dio sjednice Stalnog komiteta bit će posvećen razmjeni mišljenja sa predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava Robertom Spanom.

Na zahtjev nekoliko poslaničkih grupa, Stalni komitet PSVE trebalo bi da obavi raspravu na temu „Efikasan odgovor na krizu javnog zdravlja uz puno poštivanje ljudskih prava, demokratije i vladavine zakona".

Na sjednici će se raspravljati i o izmjeni Poslovnika PSVE, s ciljem da se osiguraju alternativne mogućnosti zasjedanja PSVE u uslovima pandemije virusa korona.

Stalni komitet PSVE razmotrit će i nekoliko izvještaja iz oblasti ljudskih prava, demokratije i vladavine prava. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću