MENI
19.2.2021

Predsjedavajući Doma naroda dr. Nikola Špirić uputio čestitku novoizabranom patrijarhu srpskom Porfiriju

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju povodom izbora i ustoličenja na dužnost patrijarha. Čestitku dr. Špirića prenosimo u cjelosti:

„Vaša svetosti,

s velikom radošću sam primio vijest o Vašem izboru i uvođenju u tron arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog.

U ime Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime upućujem Vam najiskrenije čestitke, uvjeren da su srpski narod i Srpska pravoslavna crkva dobili mudrog i hrabrog duhovnog pastira, koji će naš narod i našu Crkvu voditi putem zajedništva, ljubavi, pravde i mira.

U tom uvjerenju, a u ova teška vremena, bremenita različitim iskušenjima, molim se Bogu za Vaše dobro zdravlje, za Vaš dug život i uspjeh u obavljanju Vaše pastirske dužnosti. Na mnogaja ljeta!“, kaže se u čestitki predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikole Špirića upućenoj Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću