MENI
3.3.2021

Predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović primio u nastupnu posjetu ambasadora Ruske Federacije u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Ruske Federacije Igora Kalabukhova.

Na sastanku je razgovarano o saradnji Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije, te o mogućnostima unapređenja te saradnje na političkom, ekonomskom i kulturnom nivou.

Razgovarano je o 25. godišnjici od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije. U tom kontekstu je najavljena organizacija posjete zvaničnika iz Bosne i Hercegovine Ruskoj Federaciji, tokom koje bi bilo upriličeno potpisivanje više bilateralnih sporazuma.

Ambasador Kalabukhov je predložio uključivanje predstavnika Bosne i Hercegovine u Grupu strateške vizije „Rusija – Islamski svijet“, koja za cilj ima jačanje saradnje Ruske Federacije i zemalja u kojima žive muslimani.

Izetbegović je ambasadoru Kalabukhovu poželio uspješan mandat u Bosni i Hercegovini". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Bakira Izetbegovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću