MENI
14.4.2021

Predsjedavajući Delegacije PSBiH u PSSEECP-a Bariša Čolak učestvovat će na online sastanku Generalnog odbora za pravdu, unutarnje poslove i sigurnosnu saradnju PSSEECP-a

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Bariša Čolak učestvovat će 15. aprila ove godine na online sastanku Generalnog odbora za pravdu, unutarnje poslove i sigurnosnu saradnju PSSEECP-a.

Tema sastanka, čiji je domaćin Velika narodna skupština Turske, bit će, kako je najavljeno, “Pravosudna efikasnost tokom globalne pandemije: nove usluge i prakse”.

Prema najavama organizatora, sastanak Generalnog odbora za pravdu, unutrašnje poslove i sigurnosnu saradnju PSSEECP-a bit će prilika da parlamentarci iz država članica PSSEECP-a razmijene iskustva o funkcionisanju pravosudnih institucija i institucija unutrašnje sigurnosti u vrijeme pandemije virusa korona.

Na sastanku će, kako najavljuju organizatori, biti potvrđena potreba da zemlje regiona Jugoistočne Evrope učvrste i dodatno unaprijede saradnju u svim oblastima s ciljem suzbijanja pandemije i efikasnije borbe protiv njenih zdravstvenih, ekonomskih i društvenih posljedica. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću