MENI
10.6.2021

Održana 6. sjednica Zajedničke komisije za evropske integracije

Na 6. sjednici Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) primljen je k znanju Odgovor Vijeća ministara BiH na inicijativu usvojenu na 12. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, održanoj 15.9.2020. S tim u vezi, članovi Zajedničke komisije usvojili su i zaključak kojim predlažu Parlamentarnoj skupštini BiH da zaduži Vijeće ministara BiH da u roku od šest mjeseci donese potrebne odluke koje bi omogućile da Vijeće ministara BiH ubuduće obilježava Dan Evrope.

Komisija je usvojila i zaključak kojim poziva kolegije PSBiH da proaktivno djeluju, i uz saradnju sa Vijećem ministara BiH, osiguraju donošenje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o javnim nabavkama, Prijedloga zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH i Prijedlog zakona o sukobu interesa BiH.

Također, članovi Zajedničke komisije usvojili su zaključak da na prvoj narednoj sjednici razmatraju prijedlog Deklaracije predsjedavajućeg Komisije Nikole Lovrinovića o dobivanju kandidatskog statusa za članstvo u Evropsku uniju, koja bi se, ukoliko bude usvojena na sjednici Komisije, uputila u dalju parlamentarnu proceduru.

Za narednu sjednicu odgođeno je razmatranje dopisa Evropskog pokreta u BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću