MENI
10.6.2021

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić primio u nastupnu posjetu ambasadora Ruske Federacije u BiH

"Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova i tom prilikom razgovarali su o bilateralnoj saradnji i aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Ambasador Kalabuhov je istaknuo da će raditi na poboljšanju privredne i političke saradnje i da će se zalagati za dobre odnose dvije države.

Zamjenik predsjedavajuće Zvizdić je istaknuo da je neophodno nastaviti unapređivati odnose, posebno u oblastima privrede, ekonomije, turizma, obrazovanja i kulture. Rekao je da je Ruska Federacija jedan od važnijih vanjskotrgovinskih partnera BiH i jedan od većih investitora u bh.ekonomiju i naglasio da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje. Zvizdić je dodao i da je potrebno podržati i podsticati veze između poslovnih zajednica koje su važne za dalje širenje bilateralne trgovinske i ekonomske saradnje.

Zvizdić i Kalabukov saglasili su se da je neophodno unaprijediti dijalog i omogućiti razmjenu kulturnih, sportskih, kao i posjeta na visokom nivou.

Na kraju sastanka zamjenik predsjedavajuće dr. Denis Zvizdić je ambasadoru Kalabuhovu poželio uspješno obavljanje diplomatskog mandata u našoj državi". (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću