MENI
22.6.2021

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić primio u oproštajnu posjetu šefa Ureda Svjetske banke u BiH

"Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Ureda Svjetske banke u BiH Emanuela Salinasa.

Tokom razgovora, dr. Zvizdić se zahvalio na svemu što je Svjetska banka učinila za Bosnu i Hercegovinu i izrazio zadovoljstvo što je uz podršku Svjetske banke u proteklom periodu BiH realizirala više značajnih projekata iz različitih oblasti.

Razgovarali su i o novom sporazumu između Bosne i Hercegovine i Svjetske banke kojim su definirani sektori i oblasti u okviru kojih će biti realizirani različiti projekti koje je spremna podržati Svjetska banka.

Dr. Zvizdić i Salinas su se saglasili oko toga da je potrebno ubrzati realizaciju započetih projekata koje u BiH podržava Svjetska banka, a naročito u dijelu koji se odnosi na nastavak realizacije Projekta energetske efikasnosti i na implementaciju projekta jačanja bankarskog sektora u BiH.

Na kraju susreta, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog dom PSBiH dr. Denis Zvizdić poželio je gospodinu Salinasu uspjeh u daljem radu". (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću