MENI
8.9.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić sastao se sa predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas, na marginama 5. Svjetske konferencije predsjednika parlamenata u Beču, sa predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Igorom Zorčičem, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu.

Tokom susreta predsjedavajući Zvizdić ocijenio je da su BiH i Slovenija dvije prijateljske zemlje i da su bilaterani odnosi u stalnom usponu. Upoznao je predsjednika Zorčiča sa trenutnom političko-ekonomskom situacijom u našoj zemlji, kao i o evropskom putu BiH i reformskim procesima. Izrazio je žaljenje što su započeti reformski procesi zaustavljeni zbog blokade rada izvršne i zakonodavne vlasti, pri čemu, kako je ocijenio, najveću štetu trpe privrednici, građani, a posebno mladi ljudi.

Predsjednik Zorčič rekao je da Slovenija podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i evropski i NATO put BiH.

Sagovornici su se složili da Bosna i Hercegovina treba jasnije poruke i podršku Evropske unije. Predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Zorčič dogovorili su i razmjenu posjeta u narednom periodu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću